promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van élet a halál után? A tudósok most megválaszolták a nagy kérdést
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megvan a tudományos válasz arra, ami leginkább érdekli az emberiséget.

Abban a pillanatban, hogy megszületett az élet, megszületett a halál is, ez a természet rendje. Akármennyire próbáljuk elodázni, biztosan eljön értünk, így nem menekülnünk kell előle, hanem az a legjobb megoldás, ha a lehető legjobb életünket éljük keserűség és megbánás nélkül, jósággal a szívünkben – de még így is felmerül az örök kérdés: vajon van élet a halál után, vagy csak elmúlunk létezni?

Van, aki úgy gondolja, hogy a mennyországba jut, ha jó volt, és ott újra találkozik a szeretteivel, elmúlik minden fájdalma, és örök boldogság vár rá. Viszont olyanok is akadnak, akik szerint egyszerűen csak meghalunk, és ott véget ér minden, nincs tovább. Nos, úgy tűnik, hogy akármennyire is megnyugtató az első lehetőség, igazából az utóbbi áll közelebb a valósághoz – legalábbis tudományos szempontból.

A Kaliforniai Technológiai Intézet professzora, Sean Carroll szerint egyenesen lehetetlen, hogy van élet a halál után, és azt is elárulta, hogy miért gondolják így a tudósok.

A szakember elmondta, hogy eddig hiába kutattak, még nem találtak semmi arra utaló jelet, hogy a „lélek” el tud különülni a testtől, hiszen a tudományos álláspont szerint atomokból és elektronokból áll a tudatunk – ez pedig azt jelenti, hogy ahogy a testünk működése megáll, és elkezdenek lebomlani a szerveink, úgy a tudatunk is elmúlik nyom nélkül, hiszen megszűnik minden, ami tárolni tudná azt.

Ez valószínűleg sokakat elszomorít, mivel elég rossz dolog mondhatni a nagy semmi felé haladni, de azért hozzá kell tennünk, hogy ez nem biztos, hogy így van, hiszen többen is voltak már, akik visszatértek a halálból, és elmondták, hogy a mennyországba kerültek – szóval mindenki eldöntheti magának, hogy miben hisz, a legvégén úgyis kiderül az igazság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás