promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet séfjei elárulták, hogy mik a királynő kedvenc ételei
Borítókép:  Cheatsheet
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Interjút készítettek a brit királyi család egykori séfjeivel, Darren McGrady-vel és John Higgins-szel. A szakácsok elárulták, mik II. Erzsébet kedvenc ételei, amiknek sohasem tud ellenállni. 

Az egykori alkalmazottak elmondásai alapján a királynő nem a luxus fogásokért van oda, szereti az egyszerű, de nagyszerű ételeket. Na, de menjünk szépen sorjában. 

II. Erzsébet minden reggel, egy csésze Earl Grey teával kezdi a napot, mely számára állítólag elképzelhetetlen a kedvenc, omlós keksze nélkül. Aztán jöhet a reggeli, melyre Darren

jó párszor füstölt lazacos rántottát készített, amire friss szarvasgombát reszelt. 

A királynő nem csak reggel hanem többek közt délután is előszeretettel fogyaszt teát, tejjel, cukor nélkül. A séfek elmondták, hogy ekkor csokoládétortát szolgáltak fel legtöbbször Erzsébetnek, ez talán az uralkodó egyik kedvenc desszertje. 

Darren és John elmondta, hogy vacsoránál mindig nagyon oda kellett figyelni, hogy az egészséges, mégis laktató legyen, és hogy a királynő ne fogyasszon felesleges szénhidrátot. 

Így többnyire halakat készítettek a konyhán, friss grillezett zöldségekkel vagy salátával. 

A két séf elmondása szerint a királynő eléggé édesszájú. A fentebb említett csokitortán kívül nagy kedvence az eperlekvár, a csoki mousse, de ha valamiben mangó van, akkor biztos hogy inkább azt fogja választani. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás