promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő, hogy mit akartak Ukrajnából Magyarországra csempészni a háború alatt
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az akciót ukrán határőrök és vámosok akadályozták meg.

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy milyen céllal, azonban az nagyjából száz százalék, hogy egy KA-26-os szovjet gyártmányú helipotert akartak Magyarországra csempészni Ukrajnából. 

Azt is tudni lehet, hogy a szerkezetet egy ukrán rendszámú kamionnal hozták a határig, azonban a kárpátaljai ellenőrzőponton őrizetbe vették. Az egyelőre nem tiszta, hogy egy ilyen mertű objektumot miért gondolták, hogy minden nehézség nélkül át lehet csempészni - még a megfelelő papírokkal is - egy háborúban álló országból, de tény, hogy ha meg sem próbálják, a siker sem garantálható. 

A jelentés szerint az ellenőrzés közben a határőrség – az Ukrán Állami Vámszolgálat munkatársával együtt – vette észre, hogy a szállításhoz használt okmányok hamisak, legalábbis a gyártót tekintve biztosan - szúrta ki az értesülést a Blikk

Korábban a Promotions is elég sokat foglalkozott helikopterekkel, például beszámoltunk arról, hogy Fördős Zé siklóernyőzés közben beleesett egy katlanba Szlovákiában, és onnan csak mentőhelikopterrel tudták kimenteni. A séf, bár csúnyán megsértette a hátát, szerencsére ma már jól van. 

Aztán ott volt II. Erzsébet liezonja, amelyben szerepet kapott James Bond és egy helikopter is. A végeredmény elképesztő, főleg, ha azt vesszük, hogy mennyire bevállalós volt az egykori brit uralkodó. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás