promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újévi babonák: ezeket ne csináld, ha szerencsét, gazdagságot szeretnél jövőre
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindenki hisz az ilyesmiben, de aki igen, annak érdemes betartania ezeket.

Szokták mondani, hogy ahány ház, annyi szokás, de szilveszter, illetve újév alkalmával vannak olyan babonák, megszokások, amiket szinte egész Magyarországon ugyanúgy figyelnek és betartanak azok az emberek, akik hisznek az ilyesmiben – de persze bőven akadnak olyanok is, akiket nem érdekel az egész, hiszen nem babonások, maximum újévi fogadalmat tesznek, és kész.

Most összeszedtünk pár olyan babonát, hiedelmet, amiket ilyenkor be szoktak tartani egyes helyeken az emberek, hogy a következő év gazdagon, szerencsésen teljen számukra:

  • Nem szabad takarítani, de rendnek kell lennie: ha nincs rend, akkor a következő évünket a káosz fogja uralni.
  • Tilos a mosás, tilos a teregetés: az év első napján azért nem szabad ezeket csinálni, mert így kimossuk a szerencsénket – sőt, a teregetés a hiedelmek szerint halálesetet is okozhat.
  • Ne adjunk kölcsön senkinek: a kölcsön azt eredményezheti ilyenkor, hogy a következő évben ki fog folyni a kezeink közül a pénz.
  • Tilos kivinni a szemetet: január elsején nem szabad kidobni semmit, ugyanis azzal a szerencsénket is kidobhatjuk.
  • Nem szabad kihívni az orvost, illetve orvoshoz menni: ha így teszünk, állítólag az egész évünket betegségek fogják nehezíteni – persze jó eséllyel vannak kivételek.
  • A következő év első vendége ne legyen nő: a babona szerint ha nő az újév első vendége, akkor szerencsétlen lesz az esztendő, de ha férfi, akkor sikerek várnak ránk.
  • Felejtsük el a baromfi fogyasztást: a szárnyasok elkaparják a szerencsét, viszont a lencse, malacsült, rétes szerencsét hoznak a következő évre.
  • Veszekedni tilos: január 1-én nem szabad vitázni, különben az egész évünk ilyen lesz.
  • Nem szabad elhasznált ruhában lenni: ha szakadt, elhasznált, kinyúlt ruhában kezdjük az évet, akkor elkerülhet minket a pénz és a szerencse.
  • Ne együk ki a hűtőt: ha üres hűtővel indul az év, az az egész esztendőre kihathat.

Természetesen ezek csupán hiedelmek, így nem kell félni tőlük, hiszen mindenki eldöntheti magának, hogy hisz bennük, vagy sem. Alábbi kvízünkben bárki próbára teheti magát, ugyanis hasonló a téma, de van benne pár trükkös kérdés is – nem lesz egyszerű elérni a 10/10-et, az biztos:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás