promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar húsvéti recept is okozhat gyilkosságot – elő is került a konyhakés, de nem békesütit vágtak vele
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon is közeledik a húsvét, és érkeznek majd a balhék a tökéletes receptek miatt.

A húsvét nem csak Jézus Krisztus feltámadásáról, a hosszú hétvégi pihenésről szól, hanem a nagy kajálásokról is, persze miután előtte böjtöltünk egyet. Ezt nem csak az egyházi tradíciók miatt érdemes betartani, hanem azért, mert valóban egészséges, legalábbis a mostani vizsgálatok ezt igazolják.

Persze ennek akkor lehet remek hatása, ha utána a hosszú hétvége további részében nem esszük túl magunkat. A karácsony után húsvétkor is hajlamosak vagyunk túlenni magunkat, és itt pont nyár előtt felszaladhatnak a plusz kilók, persze ez nem csak Magyarországra jellemző.

Néhány családban óriási vita szokott menni azon is, hogyan készüljön el a tökéletes húsvéti sonka, vagy éppen a rétes. Akad olyan, aki mondjuk karácsony után bejglit is készít ilyenkor, kinél mi a szokás.

A kocsmás rétes balhé bár nem húsvét előtt történt anno, de simán hozzá lehet kötni ehhez az időszakhoz is. Ahogyan látni fogjuk, Magyarországon még egy rétes recept is lehet indíték egy gyilkosságra.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség hozta nyilvánosságra nem olyan rég, hogy előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki a borozóban a rétes receptjén veszett össze az egyik ismerősével.

A törzsvendég és a másik férfi tényleg arról beszélgettek italozás közben, hogyan kell elkészíteni ezt a süteményt. A férfiben már volt néhány löket, és a vitát követően felment a közeli lakásába egy 11 cm pengehosszúságú konyhakésért, majd azzal visszatérve a helyszínre megszúrta a társa nyakát, akivel abszolút nem értett egyet.

A vádiratban leírták, hogy a sértett nyakán ejtett 15-20 cm hosszúságú metszés elérte a légcsövet, megnyitotta a nyaki vénát. A sértettet a helyszínen az egyik vendég látta el, majd a súlyos vérveszteség miatti sokkos állapotban történő kórházba szállítását követően életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az idejében érkező orvosi segítség nélkül a sértett a helyszínen életét vesztette volna.

Amíg ez történt, az elkövető addig teljesen részegen leült egy székre, és végignézte az eseményeket. Ez természetesen előre kitervelt emberölés, az indíték pedig a rétes recept. A férfi ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is tarthat.

Szóval csak nyugalom húsvétkor, ne balhézzunk össze a recepteken, inkább kössünk kompromisszumot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás