promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális drágulás jön a magyar bankoknál, ettől egész Magyarországnak kikerekedik a szeme
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre jobb, ha már most mindenki felkészül.

Magyarországon már mindenki megtapasztalhatta az utóbbi időszakban, hogy a különböző termékek, szolgáltatások ára egyre csak feljebb megy. Jelenleg is magyarok milliói számolgatják a pénzüket, és ott keresnek spórolási lehetőségeket, ahol csak lehet. Sajnos úgy néz ki, hogy egy ideig még nem lesz jobb a helyzet, főleg úgy, hogy most még az is kiderült, hogy a bankok is komoly áremelésre készülnek – sőt, van olyan bank, ami már meg is tette ezt.

A tervek szerint állítólag a tavalyi átlagos infláció mértékével, vagyis nagyjából 14,5 százalékkal emelkednek a banki költségek Magyarországon. Van, ahol ez már márciusban megtörtént, de olyan pénzintézet is akad, ami ebben a hónapban, illetve májusban tervezi az áremelést, ami jó eséllyel mindenkit érinteni fog, aki rendelkezik itthon bankszámlával, hitellel, vagy hitelkártyával.

Úgy tűnik, hogy a bankoknál megemelkednek a számlák díjtételei, illetve a számlavezetési költségek is, ráadásul azokat is érinti a drágulás, akik nem rendelkeznek bankszámlával, csak hitelük van, mivel az adminisztratív költségek is emelkedni fognak állítólag – jellemzően ezek is az infláció mértékével, vagyis jelentősen drágább lesz majd szinte az összes banki szolgáltatás.

Ennek biztos, hogy sokan nem örülnek, hiszen ez azt jelenti, hogy kevesebb pénzünk marad. Erre már egy ideje számítani lehetett, mivel tényleg szinte minden drágul, így a bankok költségei is jóval magasabbak, vagyis ez indokolja, hogy nekünk is többet kelljen fizetnünk a különböző szolgáltatásokért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás