promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátulról támadó varjak tartják rettegésben a budapestieket, így kell védekezni ellenük
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alfred Hitchcock klasszikus filmje életre kelt, ráadásul a magyar fővárosban.

Biztosan sokan emlékeznek a Madarak című 1963-as horrorklasszikusra, amit a zseniális Alfred Hitchcock készített. Az alkotásban a madarak elkezdik megtámadni az embereket, ennek pedig már a gondolata is nagyon hátborzongató, hiszen rengeteg szárnyas van hazánkban, Budapest is hemzseg tőlük – nos, úgy tűnik, hogy valóban van miért félnünk ezektől az állatoktól, legalábbis a meglepően intelligensnek tartott varjaktól.

Egyre többet lehet hallani arról, hogy a varjak embereket támadnak meg a fővárosban. A 13. kerületben állítólag már annyira aggasztó a helyzet, hogy az önkormányzat csapdákat tett ki a megfékezésük érdekében, szóval akármennyire is viccesnek tűnhet elsőre ez a jelenség, nagyon is komolyan kell venni, mivel ezek a szárnyasok nem szórakoznak, agresszíven nekiesnek a kiszemelt áldozataiknak.

Persze a varjak nem azért támadják meg az embereket, mert éppen unatkoznak, vagy rühellnek minket, hanem azért, mert a fiókáikat védik.

Rengeteg varjú kiszorult az erdőkből, parkokból, zöld területekről és az utcákon próbálnak szerencsét, az utódokat is itt hozzák világra. Viszont annyira védik őket városi közegben, hogy egy ártatlan gyalogost is veszélyként érzékelnek, ha túl közel kerül tudtán kívül a fiókákhoz. A varjak sokszor hátulról támadnak a karmaikkal, ez pedig nagyon rémisztő tud lenni, főleg, hogy hirtelen és erősen csapnak le – több ember is traumatikus élményként írta le ezeket az atrocitásokat, sokan tehetetlennek érezték, érzik magukat.

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője elárulta, hogyan kell védekeznünk varjútámadás esetén: ne próbáljunk elmenekülni, illetve ne fordítsunk hátat a madárnak, hanem nézzünk vele szembe, kiabáljunk rá, és próbáljuk elijeszteni akár különböző eszközökkel, ruhadarabokkal is, hogy békén hagyjon minket – vagyis meg kell mutatnunk a varjaknak, hogy nem érdemes velünk hadakozniuk, erősebbek vagyunk.

Itt lehet megnézni egy érdekes videót a budapesti varjakról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás