promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 3D-tervezés művészete és karrierlehetőségek
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Napjaink technológiai vívmányai rengeteg új lehetőséget jelentenek a munkaerőpiacon. Az ipari területeken pedig számos irányba el lehet mozdulni. Aki például a CNC forgácsolás, gépészeti világban mozog, annak a 3D-tervező szoftverek elsajátítása valóságos aranybányát jelenthet a későbbiekben – már ami az anyagiakat és a karrierlehetőségeket illeti. Nézzük, milyen karrierlehetőségek adódnak a 3D-tervezés világában a vidéki Magyarországon!

Milyen műszaki, gépészeti 3D-tervezési állásokra lehet jelentkezni?

Ahhoz, hogy egy ilyen izgalmas pozíciót találj, nem kell a Szilícium-völgybe vagy még csak egy hazai nagyvárosba sem menni. Itt van például Magyarország egyik szépséges városa, Eger.

Hosszútávú készüléktervező gépészmérnöki, mérnöki állás Egerben – ilyen és ehhez hasonló elhelyezkedési lehetőségeid adódnak ebben a szép történelmi városban!

Mit csinál a 3D-tervező a mindennapokban?

Képzeld el, hogy felkelsz reggel, bemész a munkahelyedre, és járművek, szerkezetek alkatrészeit készíted el, rajzolod le, adaptálod, különböző minták segítségével. Lényegében egy művészi munkát végzel, csak ez esetben nem szubjektív közönség ítéli meg, jó-e amit csináltál, hanem az eredmény mindenki számára kézzel fogható és látható.

Milyen készségekre és szakmai tudásra lesz szükség az elhelyezkedéshez?

Természetesen egy ilyen állást nem lehet csak úgy megkaparintani az ember két szép szeméért. Olyan ez, mint a számítógépes programozás, csak itt nem a C-t vagy a JavaScriptet kell megtanulni, hanem olyan tervezőprogramokat ismerni és érteni, gyakorlati szinten alkalmazni, mint például a Katina, a Solidworks vagy épp az AutoCad.

Az elvárások és előnyök közé tartozhat még a releváns gépésztechnikusi vagy akár gépészmérnöki végzettség, a 3D tervezői, rajzolói gyakorlat, valamint a CNC-gépek ismerete (programozás, marógép kezelés stb.).

Ami a legizgalmasabb a mai világban és a negyedik ipari forradalomban, hogy a mindennapi életünk folyamatosan változik és fejlődik – aki viszont ezt nem tudatosítja, lemarad. Éppen ezért a műszaki, gépipari ismeretek és tapasztalatok mellett az új ismeretekre való nyitottság és tanulási hajlandóság is épp olyan fontos tulajdonságok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás