promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámaian bezuhan a hőmérséklet, hamarosan csúnyán elázunk, már lehet tudni, mikor jön az újabb lehűlés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedden még verőfényes napsütés lesz, szerdától azonban jön a változás.

Az elmúlt napokban ismét erősödésnek indult a nappali felmelegedés, hétfőn már ismét karcolta a 30 fokot a nappali felmelegedés. Úgy tűnik azonban, hogy nem lesz tartós a meleg, és már most körvonalazódik a lehűlés.

Ennek nyomát kedden még nyomát sem fogjuk látni, napos, száraz időre számíthatunk. Az Északi-Középhegység környékét leszámítva már a hajnal is meglehetősen enyhe lesz, 9-14 fokkal számolhatunk. Ugyan a délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, a Dél-Dunántúlon pedig meg is erősödik, ettől függetlenül nagyon kellemes, 23-27 fokos maximumhőmérséklet várható.

A sok napsütés miatt már most érdemes előkészíteni a fényvédő krémeket, ugyanis az UV-index eléri az 5-ös szintet, ami már erősnek számít, és az érzékeny bőrűek könnyen leéghetnek a napon akár már rövidebb idő alatt is.

Mivel anticiklon határozza meg térségünk időjárását, fronthatással nem kell számolnunk, a melegedő idő hatására azonban növekedésnek indul a pollenterhelés, így az allergiások már közepes tünetekkel számolhatnak.

Az elmúlt napok esőzése rendkívül jót tett a mezőgazdaságnak, az aszálytérkép sokkal jobban néz ki, mint egy héttel ezelőtt, a legfrissebb prognózis szerint pedig hamarosan érkezik az utánpótlás. Szerdán már megindul a felhőképződés, és bár még marad a kellemes meleg, az esti óráktól a délnyugati tájakon már számíthatunk záporra és zivatarra egyaránt.

Csütörtökön az északi tájakat leszámítva már többfellé számíthatunk csapadékra, a hőmérséklet a felhősebb tájakon néhány fokkal visszazuhan. Pénteken aztán már áztató eső is érkezik, főleg a Dunántúlra és az ország középső részére. A Nyugat-Dunántúlon alig 17 fokos maximumokat várhatunk, míg az Észak-Alföldön még 26 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás