promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási felfordulás a mai időjárásban, egész Magyarország érintett: ezeknek az embereknek nagyon kell vigyázniuk
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre érdemes figyelni a mai nap, ez átírhatja a napi terveinket.

A kedden érkező hidegfront hirtelen végét veti a nyugodtabb időnek. Erős zivatarokkal, fokozódó széllel érkezik. Először az északnyugati térségben fognak jelentkezni az erősödő panaszok, de ez később az egész országra kiterjedhet. A hidegfront hosszú távú hatására érdemes felkészülni.

A szabadtéri programokra az ország több pontján nehezebb lesz alkalmat keríteni. Egyre több helyen kell számítani csapadékra, akár erős zivatarokra is, és a megerősödő északi szél is kellemetlenné teszi majd a kinti tevékenységeket. A napsütés mennyisége is csökken, és a szerdai folytatás sem ígérkezik kedvezőbbnek, bár a mai nap még sok helyen szép idő is lesz.

A közlekedési feltételek is sokat romlanak. Az egyre gyakoribb csapadék, különösen a zivatarok komoly zavarokat okozhatnak az esős helyeken. Az erősödő északi szél pedig jelentősen befolyásolhatja a menetstabilitást. A hidegfront hatása pedig tovább nehezítheti a vezetési körülményeket.

Erős gomolyfelhő-képződés várható, ami azt jelenti, hogy napközben erősen felhős, sőt borult időre is készülni kell.

Délután főleg az ország északkeleti részén, majd késő délutántól délnyugat felől egyre több helyen várható zápor, esetleg zivatar. A nyugati szél élénk, helyenként akár erős is lehet, de délután fokozatosan mérséklődni fog a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul, de az Északi-középhegység északi oldalán ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Az éjszaka folyamán az ország déli felén először csak fátyolfelhők jelennek meg az égen, míg az északi tájak felett vastagabb felhőtakaró is kialakulhat. Ezek a vastagabb felhőrétegek akár borult égboltot is eredményezhetnek északon, sőt helyenként záporok, sőt néhol zivatarok is kialakulhatnak. A nyugatias szelet élénk, helyenként akár erős lökések is kísérhetik. A hajnali órákra pedig 10 és 17 fok közé csökkenhet a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás