promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közölték a meteorológusok, pedig erre kevés esély volt - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárásban lehet majd részünk az előttünk álló napokban, ennyi az esély a csapadék kialakulására.

Az utóbbi időben kevés csapadék mellett általában száraz időre volt kilátás hazánkban. Pedig előtte meglehetősen változatosan alakult az időjárás, ám visszatért a jó idő, miközben el kéne azért a csapadék is. Nem is csoda, hogy nagyon sokan árgus szemekkel nézik, hogy most bizony mi következik, a hétvégére mivel lehet készülni.

Jönnek-e záporok vagy zivatarok, esetleg súroljuk majd a 30 fokot?

Nos, egyelőre úgy tűnik, máshogy alakul.

A HungaroMet előrejelzései szerint most az anticiklon szélén a napsütés kerül majd előtérbe, és szárazabb léghullámok érkeznek hazánk területére. Még azt is elmondták, hogy a következő napokban legfeljebb súrolnak bennünket az időjárási frontok. A következő napokban emelkedik majd a légnyomás is, ennek is az az eredménye, hogy kevesebb felhő lesz majd felettünk az égen.

Csütörtökön pedig már csak helyenként alakulhatnak ki záporok. A meteorológusok azt is megmutatják interaktív térképükön, hogy Magyarországon pontosan hol lehet majd számítani kevés csapadékra, melyik országrész az, ahol kialakulhatnak ilyen gócok. Miközben az időjárás-előrejelzésben arra is kitérnek, hogy az előttünk álló bő egy hétben mely napokon látszik egyelőre az, hogy nagyobb valószínűséggel esni fog.

A videóban azt is elénk teszik, hogy az egyes napokon hány százalék van, hogy csapadékos lesz az időjárás. Már a hétvégére vonatkozóan is vannak becslések, így érdemes követni, hogy alakul majd az időjárásunk az előttünk álló napokban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás