promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos: a nyögés nem része a női orgazmusnak – vond csak kérdőre az asszonyt!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy friss tanulmány szerint is gyakori a színlelés a szexben.

A weben se szeri, se száma azoknak a szakértőknek, akik egy-egy frissebb vagy akár régebbi kutatás alapján mindenkinek igyekeznek megmondani a tutit. Ha azonban egy szaklapban jelenik meg tudományos igényű cikk, arra talán érdemes jobban odafigyelni – mint például a The Journal of Sexual Medicine legújabb számában publikált tanulmányra.

Ebben kanadai szakértők nem kevesebbet állítanak, mint hogy a női orgazmusnak a nyögés nem szerves velejárója, az a hölgy tehát, aki hangoskodik az ágyban, valójában csak színleli a gyönyört.

A kutatók tüzetesen megvizsgálták, mi zajlik le a hölgyek testében a szexuális élvezet során, és a kéjes nyögdécselés ez alapján került le a listájukról. Az Ottawai Egyetem munkatársai 637 nő bevonásával végezték el a kutatást, akik eltérő életkorúak voltak. Az orgazmusok kapcsán a remegés, pulzálás, reszketés kifejezések kerültek elő leggyakrabban, illetve a szaporább légzés, gyorsabb szívverés, izomfeszülés, megkeményedő mellbimbók, alsó végtagi görcsök mint testi tünetek – a nyögés, kiabálás szinte alig.

Ebből az éles elméjű kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a hangoskodás nem a női orgazmus része, ami persze nem zárja ki azt, hogy az így reagáló hölgyek élvezete is őszinte. A cél egyébként az volt, hogy a témával kapcsolatos téveszméket megcáfolják.

„Az orgazmus, különösen az idősebb nők esetében, továbbra is a rosszul értelmezett szexuális reakciók közé tartozik, elsősorban azért, mert hiányoznak a hiteles vallomások”

– zárta le a tanulmányt az egyik kutató, azt a reményét is kifejezve, hogy az általuk gyűjtött adatok, információk segítséget nyújtanak majd azoknak a hölgyeknek, akik a nemi aktus során csak nagyon ritkán jutnak el a kielégülésig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás