promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztó híreket terjesztenek Katalin hercegné állapotáról, neves onkológus tisztázta a gyógyulási esélyeit
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Katalin hercegné állapotával kapcsolatban folyamatosak a találgatások, egy neves onkológus azonban most tiszta vizet öntött a pohárba kezeléséről.

Az utóbbi időben a csapból is a brit királyi család folyik, főleg amióta kiderült, hogy a jelenlegi uralkodó III. Károly után Katalin Walesi hercegnénél is rákbetegséget diagnosztizáltak. Vilmos herceg felesége a diagnózist egy nem olyan túl régen megtörtént hasi műtét után kapta meg, a betegség tényét ő maga jelentette be egy videóban.

Katalin a szívbemarkoló videóban bevallotta, hogy a rákbetegség kiderülése váratlan volt a számára, sőt sokként érte, de elkötelezett a gyógyulás mellett, és mindent meg fog tenni ennek érdekében. A felvételből betegsége kapcsán kiderült az is, hogy preventív kemoterápiával gyógyítják az orvosok.

A bejelentés óta persze megállás nélkül jönnek a találgatások, hogy pontosan milyen rákkal küzdhet a hercegné és mi okozhatta a betegségét pontosan. Ezekről alábbi cikkünkben számoltunk be részletesen:

Katalin és családja azonban hiába próbálnak meg mindent, hogy eloszlassák a kétségeket betegségével kapcsolatban, az újságokban folyamatosan újabb és újabb hírek látnak napvilágot állapotáról. A brit sajtó például nemrégiben megszólaltatott egy neves onkológust, aki most némiképp tisztázta a helyzetet ugyanis nagyon sok a félreértés Katalin állapotával kapcsolatban.

A hercegné videójában elmondta, hogy megkezdte az úgynevezett „preventatív kemoterápiás kezelést”, melyet általában műtét előtt vagy után szokták alkalmazni a pácienseken, főként azért, hogy a rák visszatérésének vagy terjedésének esélyét csökkentsék.

Ezt a kezelést adjuváns kemoterápiának is nevezik, amelynek célja, hogy elpusztítsa a megmaradt rákos sejteket, azonban az eredményessége nagyban függ a rák típusától, méretétől és elhelyezkedésétől is

– árulta el Bob Philips onkológus.

Vilmos herceg feleságe természetesen most minden erejével a gyógyulásra koncentrál, ugyanakkor egy királyi szakértő szerint még így is van egy másik nagy vágya, mégpedig az hogy férjével együtt véget vessen az évek óta köztük húzódó viszálynak Harry herceggel és Meghan Markle- lel, Harry herceg felesége azonban nem tűnik túlzottan nyitottnak a békülésre és akkor még enyhén fogalmaztunk.

Forrás: Blikk Rúzs

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás