promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Károly király sarokba szorította a nagybeteg Katalint: visszaélt hatalmával, nehéz szívvel tette meg Katalin amit kért tőle
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez teljesen szembement azzal, amit a hercegné akart, de teljesítenie kellett Károly kérését.

Az egész világ aggódó tekintete szegeződik a palotára, ahol mostanában a szomorúságé és a félelemé a főszerep. A palota még a legapróbb dolgok esetében is alaposan átgondolja, hogy mit tegyen közzé, mit nyilatkozzon, legyen szó akár egy egyszerű születésnapi köszöntésről, vagy egy eseményen való részvétel visszaigazolásáról. Az elegáns formalitás a királyi család kommunikációjának az alapköve, azonban az utóbbi hónapok eseményei megviselte az udvart és valószínűleg teljes tanácstalanság volt a palota falai között azt illetően, hogy hogyan is kommunikálják le a betegeskedő családtagok egészségügyi állapotát. A nyomás egyre nagyobb volt rajtuk, mivel Károly és Katalin is hosszabb ideig volt távol a nyilvánosságtól, mint azt tervezték ezért az emberek elkezdtek gyanakodni és egyre vadabb elméletek kezdtek terjedni, aminek muszáj volt gátat szabniuk.

Elsőként Károly király állapotáról adtak ki tisztázó nyilatkozatot, melyben beismerték, hogy az uralkodó rákos. Ezzel egy időben azonban biztosítottak mindent, hogy állapota javul, egészsége felfelé ível és minden szükséges kezelést megkap, ami ahhoz kell, hogy még sokáig ülhessen a trónon. Ekkortájt műtötték Katalin hercegnét is, hasi műtéttel. Károly betegsége ekkor még elterelte a figyelmet Katalin állapotáról, akinek az első nyilvános megjelenését Húsvétra ígérték, de az emberek nem tudtak eddig várni: Katalin teljesen eltűnt, a Palota hallgatott és az egyetlen fotó ami előkerült róla, manipulált volt, ezek után pedig muszáj volt színt vallaniuk. Ekkor tette meg Katalin hercegné a már olyan ismert nyilatkozatát, melyben beismerte, hogy kemoterápiával kezelik, mivel a diagnózis, amitől rettegtek beigazolódott: ő is rákos megbetegedéssel küzd. A pontos típusát ennek nem közölték és itt is biztosítottak mindenkit, hogy Katalin állapota hamarosan javul és mindent megtesznek a leendő királyné egészségéért.

Most azonban egy merőben új részlet látott napvilágot: kiderült, hogy Katalin nem szerette volna nyilvánosságra hozni a betegségét, ezért Károly meghívta őt egy privát ebédre, ahol csak ők ketten voltak jelen és zárt falak között zajlott a megbeszélés. Nem került nyilvánosságra az, hogy mi hangozhatott el, az viszont  biztos, hogy Katalin másnap megtette a nyilvános bejelentését. Egy bennfentes úgy nyilatkozott, hogy Károly fontosnak tartotta azt, hogy tájékoztassák az embereket, végül pedig úgy tűnik, hogy sikerült Katalint jobb belátásra térítenie és elérte amit akart. A palota egyébként maximálisan támogatja Katalin elvonulását, pihenését és regenerálódását, a rákbetegsége nyilvánosságra hozatalát az egyre vadabb teóriák megállítása miatt és az alattvalók iránti tisztelet miatt tartotta fontosnak az uralkodó. Katalin ezt a kérést sem protokollból, sem pedig udvariasságból nem utasíthatta vissza.

Károly és Katalin mindenben támaszai egymásnak, mivel a betegségük típusa hasonló, így át tudják érezni a másik nehézségeit, ez pedig még közelebb hozta őket egymáshoz, gyakran beszélnek és tartják egymásban a lelket, ahogyan az ebben a videóban is látszik:

Forrás: Hello! magazin

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás