promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bosszantó és rejtélyes hibára panaszkodnak az iPhone tulajdonosok, az Apple még nem árulta el a probléma megoldását
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jó lenne minél hamarabb orvosolni, hiszen meglehetősen kellemetlen hibáról van szó.

Mind az Androidnál, mind pedig az iOS-nél gyakran találkozhatunk kisebb bugokkal, főleg frissítések után. Ezeket általában hamar javítják, többségük pedig nem is lenne túl feltűnő. A mostani eset azonban nem ilyen, és sokak számára komoly bosszúságot okozott.

Az Apple már közölte, hogy tisztában vannak a problémával és dolgoznak a megoldásán, melyek miatt egyes felhasználók azt tapasztalhatták, hogy a telefonjuk ébresztőórája nem szólal meg, vagy túlontúl is halkan jelzi a riasztás időpontját.

A gondot több TikTok felhasználó is észlelte, akik rövid videókban panaszkodtak amiatt, hogy nem ébreszti fel őket a telefonjuk. Egyikőjük már több napja tapasztalta a hibát, míg egy másiknak már egy héttel ezelőtt is feltűnt a dolog.

Az Apple bár kiemelte, hogy dolgozik a hiba gyors kijavításán, az továbbra sem világos, hogy összesen hány embert érinthet és milyen készülékeknél fordulhat elő. Sokan épp a legújabb modell kapcsán jelezték, hogy a beállítások ellenére a legalacsonyabb hangerőn szólal meg az ébresztőjük.

Olyan is volt, aki szerint a hiba a figyelemérzékelő funkcióval van szoros összefüggésben, amely azonnal lehalkítja a riasztásokat, ha a Face ID érzékeli a felhasználót. Az Apple ugyanakkor még azt sem erősítette meg, hogy ez lehet-e a probléma oka, vagy esetleg teljesen más dolog áll a jelenség hátterében.

Ez egyébként már nem az első alkalom, hogy az iPhone tulajdonosok hasonló hibát tapasztaltak az ébresztőnél, legutóbb az iOS 17.2-es frissítésnél jelentkezett, akkor egy patch megoldotta a problémát. Többen ekkor az Óra app eltávolítását és újratelepítését javasolták, míg mások biztosra mentek, és alaphelyzetbe állították a telefonjukat, a gyári visszaállítást követően pedig elvileg megszűnt a hibajelenség. Arról azonban nem volt szó, hogy ez ebben az esetben is segítséget jelenthet-e. 

A halk csengőhangra viszont viszonylag gyors megoldást találhatnak a felhasználók:

Forrás: The Guardian

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás