promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A holnap háborúja: Chris Pratt nemcsak a világot menti meg, de az akció/sci-fi műfajt is – kritika
Borítókép:  A holnap háborúja / Amazon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Chris Pratt elhozta nekünk az év eddigi egyik leglátványosabb, legszórakoztatóbb filmjét: A holnap háborúja minden várakozásunkat felülmúlta, így könnyen lehet, hogy egy újabb akció/sci-fi klasszikussal gazdagodtunk.

A Jurassic World-, illetve A galaxis őrzői-szériának köszönhetően Chris Pratt hamar világhírű lett, de most itt volt az ideje annak, hogy végérvényesen kiderüljön: elbír a hátán egyedül egy egész filmet, vagy ő még nem akkora név, hogy lehessen kizárólag rá építeni?

Nos, az Amazon legújabb dobása, A holnap háborúja úgy áll Chris Pratthez, mint egy igazi világsztárhoz, ő pedig nem okoz csalódást, és megmutatja, hogy ott van a helye a legnagyobb akcióhősök között – persze úgy, hogy közben Dwayne Johnson lépéseit követi.

A holnap háborúja története szerint Chris Pratt karaktere egy középiskolai tanár, aki igaz, hogy boldog családban él, mégis úgy érzi, hogy nem halad semerre az élete. Aztán minden felfordul, mikor a jövőből megérkezik pár katona, és elmondják, hogy 30 év múlva a kihalás szélére kerül az emberiség a vérszomjas űrlények miatt, ezért a mi jelenünkből kell toborozniuk, hogy esélyünk legyen megnyerni a csatát – hősünk ekkor új életcélt kap, és elhatározza, hogy nem hagyja azoknak a mocskos szörnyeknek, hogy elvegyék a kislányától a jövőjét, így fegyvert ragad, és mindent megtesz a győzelmünkért.

Ennél többet igazából nem is érdemes tudnunk a cselekményről, hiszen már ennyiből is kiderül, hogy ez nem az a fajta akció/sci-fi, amin gondolkodni kell, hanem inkább olyan, ami meghálálja, ha kikapcsoljuk az agyunkat, hátradőlünk, és átadjuk magunkat a látványos akciójeleneteknek, mókás poénoknak és persze Chris Pratt ellenállhatatlan kisugárzásának.


Kép: A holnap háborúja / Profimedia

Az ehhez hasonló hollywoodi sci-fi blockbusterek gyakran beleesnek abba a hibába, hogy az űrlények nem elég különlegesek vagy félelmetesek, de itt nagyon eltalálták őket, hiszen a jelenlétük tényleg feszültséget okoz, teljes mértékben komolyan lehet őket venni és tényleges veszélyt jelentenek, nem csupán dísznek vannak – szóval már a vérszomjas lények miatt is érdemes megnézni ezt a filmet.

A holnap háborúját Chris McKay rendezte, akinek a LEGO Batman: A filmet is köszönhetjük, és ahhoz képest, hogy ez volt az első nagyköltségvetésű, élőszereplős műve, remek munkát végzett.

Jó arányban tartja az izgalmat, humort és az érzelmeket, ennek köszönhetően folyamatosan képes lekötni a figyelmünket, miközben helyenként nevetünk, meghatódunk és tátott szájjal figyeljük a kőkemény összecsapásokat.

Annyira sok újdonsággal nem szolgál ez a film, sőt, igazából egy jól bevált, régi receptet követ, de ez nagyon bevált neki, hiszen végig kellemes élményt nyújt. Manapság pedig hálásak lehetünk ezért, hiszen sokan vannak, akik a számtalan gagyi alkotás miatt nem hisznek már ebben a műfajban, de A holnap háborúja visszaadja a reményt. Külön érdekesség, hogy körülbelül háromszor érezzük úgy a megtekintése közben, hogy eljött a finálé, de a készítők mindig képesek tetézni a dolgot, hogy igazi katarzist kapjunk a végére.


Kép: A holnap háborúja / Profimedia

Chris Pratt önmagához képest remekel, a többiek (Betty Gilpin, J.K. Simmons, Yvonne Strahovsi, Sam Richardson) is elég jók, ráadásul hiába faék egyszerűségű és néhol logikátlan Zach Dean forgatókönyve, teljes mértékben kárpótolja a nézőt az, hogy mennyire élvezetes a végeredmény – ami ráadásul pontosan annyi különlegességgel szolgál, hogy még pont ki tudjon emelkedni, és maradandó legyen.

A holnap háborúja egy fantasztikusan elkészített, szórakoztató, látványos film, ami igaz, hogy nem váltja meg a világot, de pontosan tudja, hogy mit akar, és azt el is éri: a közönség minden gondját elfelejti a 140 perces játékidő alatt, mivel jók a poénok, működnek a benne lévő emberi kapcsolatok és még a dögökkel való csatákat is rohadt jó nézni.

Mindenkinek ajánlott, aki szereti a nem túl mély, de annál élvezetesebb akció/sci-fiket, Chris Prattet, illetve a brutális űrlénytrancsírozást.

A holnap háborúja már elérhető Amazonon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás