promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy külföldi szerint Magyarországon ezt az 5 dolgot tilos megcsinálni, az egyiken mindenki meg fog lepődni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A budapesti kiruccanása során vonta le a fontos tanulságokat.

Nekünk, magyaroknak mindig Magyarország lesz a legszebb ország az egész világon, ez teljesen természetes, hiszen ez a hazánk. Budapesten járva láthatjuk, hogy a fővárosunknak nincsen párja, és amikor ide keveredik egy turista, akkor őt is teljesen elvarázsolja ez a végtelenül különleges hely – a legtöbb külföldi például egyenesen imádja az ételeinket, az alábbi cikkünkben azt is felfedjük, hogy mik a kedvenceik:

Persze a turisták nemcsak a gyönyörű épületekre, a csodaszép magyar hölgyekre, illetve a finom ételekre, italokra figyelnek fel az országunkban, hanem a kulturális különbségekre is, hiszen vannak nálunk olyan szokások, amik sokszor egészen döbbenetesek számukra – de ezeket a differenciákat esetenként mi is jól érzékelhetjük, mikor külföldön nyaralunk, és rácsodálkozunk dolgokra.

Egy Portugáliában élő férfi összeszedett 5 dolgot, amiket szerinte semmiképp sem érdemes megcsinálni Magyarországon, és a megfigyelései között vannak olyan elemek is, amik egészen meglepőek lehetnek még magyar szemmel is.

  • A külföldi férfi szerint az egyik legfontosabb dolog, hogy sose szabad elsütni a magyaroknak azt a szóviccet, hogy „Hungry Hungarians”, ugyanis egyáltalán nem vicces – a „Hungary”, vagyis angolul a „Magyarország” szó nagyon hasonlít az angol „hungry”, vagyis „éhes” szóra, így a turisták mindig összehozzák a kettőt „éhes magyarok”-ként.
  • Magyarországon mindig illik borravalót adni, nem szabad elfelejteni jattolni sem az éttermekben, sem a kocsmákban, szórakozóhelyeken – a férfi 15 százalékot javasol erre.
  • Sose utasítsunk vissza pálinkát, mivel azzal megsérthetjük azt, aki barátságosan felkínálja a magyarok egyik kedvenc italát.
  • Ne Budapesztnek, hanem Budapestnek mondjuk Budapestet, és sosem szabad összekeverni Bukaresttel, Románia fővárosával.
  • És végül: a külföldi férfi szerint nem szabad koccintani, mert az 1848-as forradalom leverése után az osztrákok koccintással ünnepeltek, a magyarok pedig megesküdtek, hogy 150 évig nem fognak koccintani – ez persze már letelt, és rengetegen koccintanak manapság, de a turista szerint vannak, akik még mindig nem hajlandóak rá a múlt miatt.

Érdekes, hogy ezeket tapasztalta Magyarországon a férfi, illetve hogy ezeket javasolja a többi turistának, akik meglátogatják hazánkat. Vannak benne jó, érthető tanácsok, bár akadnak olyanok is, amik általában nem annyira zavarják a magyarokat.

Itt lehet megnézni a Portugáliában élő férfi videóját Magyarországról magyar felirattal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás