promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 80 országból érkeznek rajongók a 2024-es Eurovízióra Malmöbe
Borítókép:  Rajongók Malmöben, az Eurovíziós Dalfesztivál 2024 május 7-i elődöntőjét megelőzően – Lőwinger Zoltán Mihály (OurVision International) fotója
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Eurovíziós Dalfesztivált régóta olyan erőként ünneplik, amely a zenén keresztül egyesíti a nemzeteket és kultúrákat. Idén a rajongók sokszínűsége és lelkesedése minden eddiginél nyilvánvalóbb, mivel a házigazda Malmö a világ minden tájáról érkező vendégek fogadására készült.

Az eddig eladott jegyek 66%-át a külföldi jegyvásárlók teszik ki, a fennmaradó belépők tulajdonosai a házigazda Svédországból érkezik. A nemzetközi jegyeladások tekintetében az Egyesült Királyság áll az élen, amely lenyűgözően nagy lelkesedést mutat, hiszen több mint feleannyi jegy fogyott, mint a házigazda Svédországban.

A lelkesedés azonban messze túlmutat az európai határokon, a jegyvásárlók nagy számban érkeznek több kontinensről is.  A világ minden sarkából, Európától Ázsiáig, Amerikától Ausztráliáig és azon túlról is érkeznek rajongók, hogy részt vegyenek a Dalfesztiválon. Különösen az Egyesült Államok és Ausztrália emelkedik ki a jegyvásárlók első sorából, ami rávilágít az esemény valóban globális visszhangjára,

hiszen a legtávolabbi rajongók egészen Új-Zélandról érkeznek!

Rajongók Malmöben, az Eurovíziós Dalfesztivál 2024 május 7-i elődöntőjét megelőzően – Lőwinger Zoltán Mihály (OurVision International) fotója

A Top 10-es lista, ahonnan a rajongók jegyet vásároltak:

  • Svédország
  • Egyesült Királyság
  • Dánia
  • Németország
  • USA
  • Hollandia
  • Ausztrália
  • Spanyolország
  • Írország
  • Lengyelország

A globális látogatók beáramlása történelmi mérföldkövet jelent az Eurovízió számára, ami rávilágít annak tartós népszerűségére és egyetemes vonzerejére. Mivel a világ nemzeteinek csaknem fele képviselteti magát a jegyvásárlók között,

a 2024-es malmöi Eurovíziós Dalfesztivál a zene és az egység valóban globális ünnepének ígérkezik.

Karin Karlsson, aki Malmö városának képviseletében a rendezvény ügyvezető igazgatója, izgatottan tekint a számadatokra és az alábbiak szerint értékelte az azokat:

"Az, hogy Malmö a világ ilyen nagyszámú és sokszínű részéről fogadja az Eurovíziós Dalfesztivál rajongóit és látogatóit, valóban fantasztikus. Ez egyértelműen bizonyítja az esemény vonzerejét és azt a képességét, hogy a zene, a kultúra és a sokszínűség révén egyesítse az embereket. Malmöt olyan helynek tekintjük, ahol az emberek, a különböző kultúrákkal és hagyományokkal találkoznak nap mint nap. Ezt kell tükröznie rendezvényünknek is. Amikor több mint 80 országból érkező rajongókat várnak a több mint 180 nemzetből származó malmöi lakosok, az hihetetlenül izgalmas élmény tud lenni. Hihetetlenül széleskörű programot tervezünk a városban, amelynek középpontjában a zene áll. Még ha nem is vagy Eurovízió- vagy poprajongó, akkor is garantáljuk, hogy lesz valami a számodra"

És hogy hogyan is működik a szavazás?

Bár Magyarország 2020 óta nem vesz részt a versenyen, a tavaly bejelentett változásoknak köszönhetően Magyarországról is szavazhatsz a kedvenc dalodra.

A két elődöntőből továbbjutó 10 országról ismételten kizárólag a verseny nézői által leadott szavazatok döntenek, nem pedig a zsűri és a közönség szavazatainak kombinációja alapján, mint azt 2009 és 2022 között megszokhattuk. Ismét szavazhatnak azok a nézők is, akik nem vesznek részt a versenyben. A szavazatokat összeadják, és pontokká alakítják, amelyeknek ugyanolyan súlya lesz, mint egy részt vevő országnak az elődöntőben és a nagydöntőben.

A zeneiparban dolgozó szakemberekből álló szakmai zsűri, valamint az egyes részt vevő országok nézői és a nemzetközi szavazók továbbra is hozzájárulnak a május 11-én megrendezésre kerülő döntő eredményének kialakításához.

Rajongók Malmöben, az Eurovíziós Dalfesztivál 2024 május 7-i elődöntőjét megelőzően – Lőwinger Zoltán Mihály (OurVision International) fotój

A közönség minden résztvevő országban továbbra is szavazhat SMS-ben, telefonon vagy az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos alkalmazásán keresztül.

A világ többi részén élő nézők egy biztonságos online platformon keresztül szavazhatnak majd az országukban használt hitelkártyával. Magyarországról, ahogy minden országból, egy személy maximum 20 szavazatot adhat le, egy darab szavazat ára pedig 0,99€ (kb. 385 Ft).

Nem érdemes kihagyni a 68. Eurovíziós Dalfesztivál-t, hiszen házigazdája egy hollywoodi sztár és egy ikonikus eurovíziós veterán lesz. Malin Åkerman és Petra Mede együtt vezetik a három élő adást. 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál a svédországi Malmöben kerül megrendezésre május 7-én, kedden (első elődöntő), május 9-én, csütörtökön (második elődöntő) és május 11-én, szombaton (döntő).

MÁJUS 7-ÉN 21:00 órától: Eurovíziós Dalfesztivál 2024 első elődöntő – kövesd itt élőben: OurVision.tv!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás