promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez az ország imádja legjobban Magyarországot Európában, meglepő statisztikával jelentkeztek az Eurovíziós Dalfesztivál farvizén
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes térkép látott napvilágot.

Mint arról már több cikkben is beszámoltunk, idén az Eurovíziós Dalfesztivált Svédországban rendezik meg, Malmö városában. Ez már a 68. a sorozatban, és azért rendezik Svédországban, mivel a tavalyi szériát a svédek nyerték, méghozzá Loreen Tattoo című dala aratta le a pálmát a megmérettetésen. Érdekesség, hogy Svédországban már hetedik alkalommal rendezik meg az eseményt,

Malmö pedig harmadik alkalommal látja vendégül Európa énekeseit, zenészeit és zenekarait, akik hazájukat képviselik a közkedvelt versenyen.

Korábban Magyarországot olyan nevek képviselték, mint ByeAlex, Bayer Friderika vagy éppen Pápai Joci. És komoly eredményeket is elértünk néhány évben, Bayer Friderika negyedik lett a "Kinek mondjam el vétkeimet?" című számmal 1994-ben, Rúzsa Magdi kilencedik helyen végzett a dalával 2007-ben, Kállay-Saunders András ötödik lett, ByeAlex tizedik, míg Pápai Joci az Origóval nyolcadik helyezett lett az összpontszámok alapján.

Magyarország nincs ott, ám tudjátok követni így is az eseményeket az online térben.

Ha pedig kíváncsiak vagytok, hogy a statisztikák mit mondanak arról, hogy mely országoktól kapjuk mi a legtöbb pontot, és mely országoknak adjuk mi a legtöbbet a Dalfesztivál történetében, akkor érdekes térképeket lehet erről a témáról találni.

De hogy is áll a dolog akkor?

Érdekes lehet, hogy a szimpátia, vagy a rokoni kapcsolatok, történelmi vagy nyelvi hasonlóságok számíthatnak a szavazásnál valószínűleg. Mi a finnektől kaptuk eddig a legtöbb pontot, míg a szerbeknek adtuk a legtöbbet. Szlovákia például a lengyelektől kapta a legtöbb pontot eddig, míg Görögország Ciprustól.

Íme egy térkép, hogy az egyes európai nemzetek kinek adták a legtöbb pontot:

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás