promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehullott a lepel Hernádi Judit igazi személyiségéről, 68 év kellett hozzá, hogy ezt végre elárulja magáról
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színésznő nem látja értelmét, hogy tovább titkolja, sok mindenből elege van.

Hernádi Judit minden kétséget kizáróan korunk egyik legkiválóbb színésznője, akinek összetéveszthetetlen mimikáján, túlzó, teátrális gesztusain és utánozhatatlan humorán generációk nőttek fel. Kedvencei volt már a szüleinknek is, de az utánuk következő fiatalság is pontosan tudta, hogy ki az a színésznő, aki az élet minden akadályát legyőzve és fittyet hányva a szokásokra, elvárásokra felküzdötte magát a csúcsra.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen ember is lehet valójában a színpadom mindig derűs Hernádi Judit akkor, ha lemegy a függöny és már nem a reflektorok fényében áll? Erre kereste a választ a Story magazin, melyben a színésznő egy nagyinterjút adott arról, hogy milyen is ő a valóságban.

Hernádi Judit egy új darabban debütált, mely A rém rendes vendég címet viseli, ennek kapcsán merültek fel a színésznő társadalmi kapcsolatai is. A Játékszínben került bemutatásra a darab, hamarosan pedig újabb mesterműben csillogtatja meg tehetségét, két hét múlva ugyanis már a Lioness című darab próbáira kell koncentrálnia. A színház fáradalmait kis vidéki házában piheni ki, ahol teljes mértékben a kikapcsolódásé a főszerep, nagyjából ennyi pihenés jut neki a rohanó mindennapok mellett.

Aztán arra terelődött a szó, hogy milyennek látja magát és igaz-e az a sztereotípia, hogy aki általában a komika szerepét játsza, attól a való életben távol áll a vidámság. A színésznő ezt határozottan és teljes mértékben megerősítette, szerepein kívül nem jellemző rá a bohém mókázás, amely sokakat megdöbbenéssel tölthet el, hiszen nehéz elképzelni, hogy Hernádi nem mosolyog. A darab kapcsán szóba került a vendéglátogatás és vendégvárás témaköre is: míg előbbire tudatosan készül és arra az időre felveszi a szórakoztató szerepet, úgy utóbbiban is helytáll. Szeret szűk körű partikat adni, ahová főleg családja és néhány szívének kedves kolléga hivatalos, ilyenkor igyekszik mindenben a maximumot nyújtani.

Próbál fiatalos maradni és megismerni más generációk szokásait, kultúráját, van azonban egy ma divatos téma, amivel egyáltalán nem tud azonosulni: az a túlzott udvariasság, az, hogy manapság már az ember semmiről sem mondhatja el a véleményét. Mint mondja, soha nem gondolta, hogy neki ilyennek kellene lennie, hiszen mindig őszinte volt és büszke szabadszájúságára is, hogy akkor sem hallgat, amikor mások azt akarják. 68 évesen ezen már nem is szeretne változtatni, marad kevésbé 'píszí' ahogyan ő fogalmaz.

Szintén meglepő lehet, hogy hiába a szakmában töltött sok év, a mai napig adódik olyan, hogy izgul egy fellépés előtt: mint mondja élethelyzetfüggő. Van, amikor kicsattan a magabiztosságtól, ilyenkor nem okoz gondot neki kiállni, van amikor rosszabb passzban van, ilyenkor nehezebben kapcsolódik önmagával, így a szerepével is. Ilyenkor szokott izgulni.

Hernádi Judit valódi személyisége és a színpadi ember mögött rejtőző igazság megdöbbentő erővel hat, nagyon érdekes ezt az oldalát is megismerni a magánéletéről egyébként szűkszavúan nyilatkozó színésznőnek.

Egy hosszabb interjút, melyben egyéb tulajdonságairól is beszél ide kattintva tudtok megtekinteni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás