promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét visszaesik a hőmérséklet, ezen a napon kezdődik a változás - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fordulat látszik az időjárásban, ekkor lehet rá számítani.

Az elmúlt időszakban ismét visszatért a meleg, és rendkívül jó időben volt részünk. A mai nap pedig sok helyen már 25 fok fölött volt a csúcshőmérséklet. Ez pedig nagy változás ahhoz képest, ami korábban történt velünk Magyarországon az időjárás frontján. Lehűlés uralkodott, a hajnalok pedig kifejezetten hidegek voltak, így pedig sokakat megzavart az, hogy reggel milyen ruhában induljanak el munkába, hiszen délután már megint más idő várt ránk.

A HungaroMet most azt a címet adta az időjárás-jelentésnek, hogy

"Szinte teljes nyugalom".

De mit is takar ez pontosan?

Hazánk és Kelet-Európa időjárását egyelőre továbbra is egy magassági gerinc alakítja, amelyhez a talajon egy anticiklon társul. Dél felől meleg levegő érkezik közben. Fátyolfelhő lehet felettünk majd, miközben a légmozgás is gyenge marad ebben az időszakban a meteorológusok szerint. A Kisalföldön olykor erőre kaphat a délkeleti szél, ezért itt mérhetjük majd a legmagasabb minimumokat hétfő hajnalban. Itt 13-14 fok is lehet, míg az ország többi részén 6 és 12 fokot mérhetünk majd a hajnali órákban.

Csapadék nem várható.

Csúcshőmérsékletként 24-28 fok jöhet majd hazánkban a délutáni órákra, ez pedig a sokévi átlag felett lesz így.

És hogy mi következik majd ezek után?

A folytatásban szerdáig marad majd a nyugodt idő, addig csapadéknak kevés az esélye. Csütörtöktől egy ciklonális mező lesz majd hatással Magyarország időjárására, ezért záporok és zivatarok alakulhatnak ki az ország több pontján is.

Néhány fokot pedig visszaesik majd a hőmérséklet is. A HungaroMet videós előrejelzésében megnézhetitek azt is, hogy mennyire esik vissza a hőmérséklet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás