promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik után újabb aranylábú focistánk kerülhet világklasszis csapathoz?
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominik után erre a magyar játékosra csaphat le a neves klub.

Sallai Roland edzői egyöntetűen állítják, hogy igazi sztárcsapatba igazolhat hamarosan az angolok magyar rémálma. Ha ez megtörténne, már nem csak Szoboszlai Dominiknak szurkolhatnánk a Premier League-ben, hanem lenne még egy nemzetközileg rendkívül magasan jegyzett játékosa a nemzeti válogatottnak.

A focista freiburgi mestere, Christian Streich tavasszal még nevelési célzattal kihagyta Sallait a Freiburg keretéből, hogy a focista gondolkozzon el alaposabban, hogy milyen játékossá, emberré szeretne válni, és hogy ahhoz mit kell tennie. Streich számítása bejött. 

Sallai télen még egymás után váltogatta az ügynökségeket, annak reményében, hogy jobb csapathoz tud igazolni, miközben a piaci értéke visszaesett, mostanra azonban csúcsformába lendült, a német klubjában és a magyar válogatottban is egymás után lövi a gólokat. Legutóbb egy szaúdi klubcsapat milliárdos ajánlatáról is lemondott, látszik, hogy hihetetlen bizonyítási vágy tombol most benne.

„Sallai figyelemre méltó teljesítményt nyújt. Újra nagyon fegyelmezetten dolgozik, és több poszton is rengeteget tud segíteni a csapatnak. Ráadásul 90 percen keresztül folyamatosan tudja tartani ezt a tempót. Erre más helyeken is fel fognak figyelni, nem csak Freiburgban”

- mondta Sallai vezetőedzője a magyar légiósról.

Természetesen érthető a német szakember lelkesedése, mivel Sallai az idei szezonban 10 tétmeccsen vett részt, és ezen idő alatt négy gólt szerzett, valamint két gólpasszt is köszönhet neki a német klub. Streich edzőnek közben számos kulcsjátékosa hiányzott a csapatból, és ezért a védőmunkából is sokkal nagyobb szerepet vállalt Sallai. 

Marco Rossi hasonló derűlátással értékelte a magyar fiú pályán nyújtott teljesítményét:

„Hatalmas minőséget képvisel, amikor hiányzott, azt nagyon megéreztük. Csodálom, hogy eddig egy topklub sem szerződtette még. (...) Nálam abszolút topligás európai topjátékos”

Sallai legutóbb a szerbek elleni meccsen is kapuba talált, sikeres lövése tulajdonképpen eldöntötte a meccset. A szerbek épp hogy egyenlítettek, mikor egy perccel később Sallai a tizenhatosról máris betalált a bal felső sarokba, ezzel gyakorlatilag összetörve a szerbek lelkesedését. A szerbek elleni győzelem után már majdnem biztossá vált, hogy ott leszünk a jövő évi EB-n.

(Forrás: Metropol / Bors)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás