promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pokoli szárazság jön? Átalakulóban hazánk időjárása, ekkor esik le az utolsó csapadék
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, mikor lesznek az utolsó fagyok, és mikor szűnik meg a csapadékhajlam.

Végre melegedés indul, a hétvégén már ismét 20 fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk, néhol pedig akár 27 fokot elérő meleg lesz. Hazánk időjárása igen hűvös volt az elmúlt másfél hétben, és kiadós csapadék is esett, de most a melegedésnek köszönhetően pokoli szárazság tör az országra, tehát érdemes volt esővizet gyűjteni a csapadékos napokon az öntözéshez.

Az már biztos, hogy megszűnnek a hajnali fagyok is, az utolsó fagy szombaton fordulhat elő, de már csak kisebb területen, illetve szombaton számíthatunk még egy-egy északi területen kisebb záporra, de aztán megszűnik a csapadékhajlam, és jön a szárazság.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre nem adott ki semmiféle riasztást, és a következő néhány napra sincs bejelentve veszélyjelzés, de felhívták a figyelmet arra, hogy egyes észak-nyugati részeken megerősödhet a déliesre forduló szél.

Pénteken egyébként napos, gomolyfelhős idő várható. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A délire, délnyugatira forduló szél az ország nyugati felén megélénkül, melyhez Sopronnál olykor erős széllökések is társulhatnak. A délutáni 15, 20 fokról késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Hogy mi várható a hétvégén, és a folytatásban, azt megtudhatjátok az OMSZ időjárás-jelentéséből:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás