promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik szavaitól hangos a brit sajtó, egyszer és mindenkorra tisztázta a Liverpool aranylábú focistája
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominik olyat mondott a Premier League-nek, amit már nem csak a brit címlapokon idéznek.

Bravúros győzelmet aratott a Liverpool az Everton elleni meccsen. A liverpooli derbi nyitotta meg az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulóját, Szoboszlai Dominikék az Evertont fogadták az Anfield Road-on október 21-én, szombat kora délután. A magyar válogatott csapatkapitánya ugyan gólt most nem szerzett, de végig pályán volt. A csapat végül 2:0-ás eredménnyel zárta a mérkőzést.

Szoboszlai Dominikkal éppen ezen a napon publikáltak egy interjút a Premier League oldalán, aminek sorait azóta is viszontláthatjuk már nem csak a brit oldalak, de a nemzetközi sajtó címlapjain is. Szoboszlai a "No Room For Racism" kezdeményezés keretén belül nyilatkozott a portálnak; többek között elmondta, hogy az édesapja segített neki abban, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya és a Liverpool játékosa legyen.

„Iskola után apukám egyszerűen felvett. Elmentünk edzésre. Ő volt az edzőm, és háromtól hétig minden nap ugyanaz: edzettem a saját csapattal, edzettem a fiatalokkal, edzettem az idősebbekkel, aztán lefeküdtem aludni, és a következő nap ugyanez volt”

Szoboszlai Dominik hozzátette, hogy az apja mindig is keményebb volt vele, mint a többiekkel, amit ő azzal magyarázott, hogy mindig azt akarta, hogy fia legyen a legjobb. A kemény edzéseknek aztán meglett a gyümölcse; most már Dominik is érti, hogy az édesapja miért volt vele ilyen szigorú annak idején. A Liverpool támadó középpályása szerint a lehetetlent tervezték, és ő lehetővé tette.

Szoboszlai büszke rá, hogy magyar, és bár sokan azt mondják, hogy ő az új Puskás Ferenc, ő sosem akart azzá lenni.

„Már korábban is mondtam, ő egy ikonikus játékos, a legjobb játékos, aki valaha Magyarországon játszott, ez nem kétséges, de én a saját dolgomat akarom csinálni. Nem az új Puskás szeretnék lenni, hanem Szoboszlai. Ugyanaz az ember leszek, mint amikor 13 évesen egy egyszobás lakásban éltem a családommal”

Szoboszlai Dominik hozzátette, hogy ő még mindig ugyanaz a srác, aki régen, és soha nem is akar megváltozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás