promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy újdonsággal kezdődik a Magyarország-Koszovó mérkőzés, most debütál az ország előtt
Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy debütálásnak lehetünk szemtanúi a pályán.

Megkezdődött és elkezdődött a magyar válogatott felkészülése az Eb-re, és ennek keretében a nemzeti válogatott több felkészülési mérkőzést is játszik majd az elkövetkező hónapokban. Az első mérkőzésen egy igazán kemény ellenféllel csaptunk össze, Törökország kispadján pedig szinté egy olasz szakvezető ült,

Vincenzo Montella, aki egy igazi legenda Olaszországban és a labdarúgás világtérképén is ott virít a neve.

Marco Rossi csapata végül 1:0 arányban győzedelmeskedett, így Szoboszlai Dominikék újabb veretlen mérkőzésen vannak túl, és ez már a tizenharmadik sorozatban. Egy nagyon kemény mérkőzésen vannak túl a felek, nem lehetett a meccs után egyértelmű magyar fölényről beszélni, sőt, sokszor elhangzott a szakértőktől is az, hogy a játékon javítani kellene majd. Ám most pedig mindenki arról beszél, hogy még a legendás Aranycsapat rekordját is megközelítheti a válogatott, illetve túl is szárnyalhatja azt idővel.

Az Eb-n mindenesetre majd kiderül.

Ma pedig már folytatódik is a felkészülés, nemzeti csapatunk koszovó válogatottjával csap össze. A mérkőzés történelmi jelentőségű, hiszen a két válogatott még sosem találkozott egymással, így pedig statisztikák sincsenek, amelyek alapján lehetne arról beszélni, hogy merre billen a mérleg nyelve a történelem fényében. Majd ez után a mérkőzés után okosabbak leszünk.

Koszovó 2008-ban kiáltotta ki a függetlenségét Szerbiától, lakossága 1,8 millió fő, fővárosa pedig Pristina. Az Eb-selejtezőkön az ország politikai okokból nem kerülhet Bosznia-Hercegovinával és Szerbiával egy csoportba. 

A mostani Eb-selejtezőkön amúgy az I-csoportban szerepeltek, Romániával, Svájccal, Izraellel, Fehéroroszországgal és Andorrával játszottak visszavágós mérkőzéseket. Végül a csoport ötödik helyén végeztek. Koszovó viszont abszolút nem játszott alárendelt szerepet a csoportban az ötödik hely ellenére. Izraelt kétszer megverték, Romániával és Svájccal döntetlent játszottak, és azokat a mérkőzéseket, amelyeket elvesztettek, csupán 1-1 góllal vesztették el.

Svájccal úgy játszottak 2:2-es döntetlent, hogy a 94. percben egyenlítettek.

Ellenfelünk tehát komoly eredményeket ért el az elmúlt időszakban, így egy nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás.

És azt is tudjuk már, hogy debütál az új fehér mez, ebben játszanak majd a magyarok hazai pályán, az MLSZ közölte a hírt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás