promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Varga Judit a Frizbiben jelentette be: ebben a munkakörben fog feltűnni, többet a Parlament közelébe sem megy
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ledermedtek a nézők: Teljesen új szakmát fog kitanulni a volt igazságügyi miniszter.

Hetek óta óriási a felfordulás a közéletben: a politika az utcára és ezzel együtt a bulvárlapok hasábjaira költözött. Akik eddig a minisztériumi székekben ültek, magasrangú tisztségviselők, nemes célokkal, több millió embert érintő döntéseket hoztak meg, most bulvárújságírók kanapéin ülnek és életük történetét mesélik el. Novák Katalin tévesen aláírt kegyelmi ügyével felparázslott az érdeklődés és a kollektív pártok és politika helyett a figyelem egy-egy személyre irányul.

Novák Katalin köztársasági elnökasszony után Varga Judit igazságügyi miniszter is lemondott. Ezután pedig szinte a semmiből előkerült az ő volt férje, Magyar Péter is. A politikai szerepvállalást érdekesen kezdte: különböző dolgokkal vádolta meg Varga Juditot (meg a kormányt is, de nem ez a mostani cikkünk témája). Majd meglebegtette, hogy nyilvánosságra hoz egy felvételt, amely nagyon kellemetlenül fogja érinteni a jelenlegi vezetőséget. A bombát ledobta, azonban az első jelek szerint ez nem robbant akkorát, mint azt tervezte.

Mindenesetre Varga Judit a hosszas hallgatás után megtörte a csendet: először két hosszú Facebook posztot tett közzé, majd váratlan bejelentés érkezett. Hajdú Péter Frizbi című Youtube műsorában a tegnapi (03.27.) napon egy hosszú, másfél órás interjút adott a műsorvezetőnek. Hajdú nem kímélte a kérdéseivel a volt politikust, feszült hangulatú, kemény mondatok hangzottak el.

Az interjú végére azonban (ahogyan az a drámai művek felépítésénél is) a hallgató kaphatott néhány vidámabb információt is, amely azt mutatja, hogy bármi is történt Varga Judit és Magyar Péter között, a volt feleség már előre tekint. Sok időt töltött a FIDESZ berkeiben, minisztériumi megbízásban és bár lemondása agyon hirtelen történt, mégsem csügged a karrierje miatt. Míg Novák Katalinnak már munkát is ajánlottak, addig Varga Judit egy új szakmát szeretne kitanulni. Nem is akármilyet: egy kétkezi munka vonzza a volt politikusnőt, asztalos szeretne lenni.

Az indoklása teljesen érthető és semmiképpen sem szokatlan. Sok diplomás ember dönt így, ugyanis a rengeteg nyomás, a végeláthatatlan feladatok és a határidők egy idő után nagyon terhesek tudnak lenni. Ekkor az emberben felmerül a vágy egy csendesebb, nyugodtabb és kevésbé felelősségteljes munka iránt, ahol fizikailag alkothat, láthatja az elkészült művét és azt, hogy ezzel milyen örömet okoz annak, aki megvásárolja.

Varga Judit is ezzel érvelt, mi pedig szurkolunk, hogy valóra tudja váltani az álmait és bármi is kell hozzá, elindulhasson egy békés, nyugodt élet felé, melyben remélhetőleg új szerelme is segíti.

Az interjút ide kattintva tekintheted meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás