promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bődületes hazugság terjed az Eiffel-toronyról, rengetegen bedőltek neki, figyelmeztetik az embereket
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Biztosan látványos lenne, de sajnos akkora hoax, mint ide London.

Valószínűleg sokan elcsodálkoztak már azon, mennyire messzire ellátni tiszta időben, Szolnokról például láthatjuk a Mátrát, a Kékestetőről pedig akár a Magas-Tátra havas csúcsait is. A laposföld-hívőknek ez erős trigger, de el kell keserítsük a lelkes konteósokat, hogy teljesen természetes jelenségekről van szó.

Az tehát egyáltalán nem meglepő, hogy szerencsés esetben több száz kilométerre is elláthatunk. A koronavírus idején lecsökkenő forgalom miatt Nepál fővárosában, Katmanduban is rácsodálkoztak az emberek, hogy a kétszáz kilométerre lévő Himalája évtizedek után láthatóvá vált.

A hegyvonulatok ugyanakkor nem összehasonlíthatók az emberi építményekkel, a világ legmagasabb épületét, az emirátusokbeli Burzs Kalifát is legfeljebb nagyjából 100 kilométerről pillanathatánk meg, a párizsi Eiffel-torony pedig ennél nagyságrendekkel kisebb, mindössze 324 méter – ebből 24 méter antenna.

Egy népszerű hoax szerint azonban a Párizstól 450 kilométerre fekvő Londonban is látható az Eiffel-torony, ami viszont első és második hallásra is elég nagy képtelenségnek tűnik, mégis sokan elhitték. A közösségi médiában ugyanis elterjedt egy videó, amin egy londoni épületről ráközelítenek egy a Párizs jelképéhez hasonló épületre.

Csakhogy az nem az Eiffel-torony.

Hanem a Crystal Palace Parkban található Arqiva Tower átjátszóállomás, amely 1956-ban épült, méghozzá azért, hogy televíziós jeleket sugározzon London-szerte. A 219 méter magas toronynak mindössze annyi köze van az Eiffel-toronyhoz, hogy valóban a párizsi nevezetesség megjelenése ihlette.

Többen igaznak gondolták az Eiffel-tornyos magyarázatot, és miután szembesültek az igazsággal - melyre szintén a közösségi oldalakon figyelmeztették a hiszékeny embereket -, csalódottan vették tudomásul, hogy mégsem azt látták:

„Tudtam, hogy van egy vonat, ami Londonból Párizsba visz, és azt hittem, hogy a két város szuperközel van egymáshoz. Teljesen biztos voltam abban, hogy az Eiffel-tornyot láttam”

– fogalmazott egy kommentelő, aki bevette a beugratást.

Forrás: MyLondon

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás