promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tudósok is elhűltek attól, amit Egyiptomban találtak a föld mélyében - 3500 éve nyugodott a piramisok földjén, most rengeteget tanulhatunk belőle
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő látvány Egyiptomból, a föld mélyéből.

Szinte hihetetlen, de Egyiptomban mindig találnak valami felfoghatatlant a föld alatt, amely újra és újra meghökkenti a világ tudományos életét. Az utóbbi időben a Hufu nagypiramis kapcsán lázban égnek a szkértők, hiszen a piramisban egy különleges tudományos technológia révén olyan járatokat és titkos folyosókat találtak, amelyekre eddig nem is gondoltak volna. Ráadásul a tudósok közül nagyon sokan úgy vélik, hogy elkezdődött az, amire már nagyon régóta várnak, egy felfedezéshullám, amelynek a végén meglehet a piramist építtető fáraó múmiája is.

Egyiptomban a homok alól ismét előkerült valamiféle felfoghatatlan értékű kincs, amely ráadásul méreteiben is hihetetlen nagy, és illik ahhoz a földhöz, amiből előkerültt, hiszen a gigantikus piramisok mellől hozták a felszínre. Évezredek óta nyugodott a homokban, hogy aztán most ámulatba ejthesse a világot a méreteivel.

A világon a legnagyobb obeliszk, egy felfelé keskenyedő, négyzetes alaprajú díszoszlop a lateráni, amely a Vatikánban található, közel 50 méter magas, és csodájára járnak a Föld bármely pontjáról. Azonban méreteiben is eltörpül az Asszuánban talált, befejezetlen obeliszktől, amely körülbelül 3500 éves lehet, és Hatsepszut fáraó alatt kezdték el kifaragni, a munka azonban sosem fejeződött be.

A befejezetlen obeliszk felbecsülhetetlen érték, hiszen félkész jellege segít nekünk jobban megérteni az ókori egyiptomiak kőmetszési technikáját is, vagyis azt a munkát, ahogy ezeket a hihetetlen mértékű obeliszkeket készítették.

Elképesztő látvány a fekvő obeliszk:

(via IFLScience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás