promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Balatonnál nyaralva durva büntetés szakadhat a nyakadba, ha nem figyelsz oda erre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengetegen autóval indulnak el nyaralni a Balatonhoz, de nem árt nagyon résen lenni.

A Balaton továbbra is Magyarország legnépszerűbb nyaralóhelye, de tudja mindenki nagyon jól, hogy nem olcsó mulatság. Az biztos, hogy az infláció miatt még nagyobb árakkal kell számolniuk a nyaralóknak.

A legnagyobb kiadást természetesen a szállás jelenti, a főszezonban ráadásul nagyon nehéz jó, valamint olcsó helyet találni. Vannak visszatérő vendégek, akik alaposan az asztalra csaptak, és megmondták, hogy idén csak akkor veszik ki például az egyik apartmant, ha a tulajdonos nem emel árat. Erről Varga Balázs beszélt anno az ATV híradójának.

A másik nagy tétel persze a vendéglátás. Vannak helyek, ahol egy sima lángosért akár 1200 forintot is elkérhetnek, de 790-ért is hozzájuthatunk. Állítólag elemzők szerint olyan 10-15 százalékos lehet a drágulás az étlapokon. Ha étteremben szeretnénk enni, akkor ugyebár érdemes elkerülni a vízparti vagy a turisták által látogatott helyeket, amelyek általában drágábbak.

Rengetegen döntenek úgy, hogy vonat helyett autóval mennek le a Balatonra. Egy négyfős család sokkal olcsóbban ki is tud jönni, mintha a vonatot választanák. Persze az roppant idegőrlő tud lenni, amikor az ember beleszalad egy dugóba.

Sokan nem figyelnek erre az autósok közül a Balatonnál, pedig kellene. A partnál jellemzően szinte mindenhol fizetős a parkolás. Bizony, ezt rengetegen elfelejtik beleszámítani a költségekbe, de parkolójegyet ne felejtsünk el venni, mert annak kemény büntetés lehet a vége.

A parkolás 450 forint egy órára, de a Pénzcentrum a videójában beszámolt arról, hogy fentebb akár 350 forintért is meg lehet állni.

Összességében tehát elmondható, hogy egy négyfős család így akár tényleg 50-60 ezer forintot is elkölthet egy nap alatt a Balatonnál, de ezt is úgy, ha igazán spórolós üzemmódba kapcsolnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás