promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlenül elbánt színésztársaival Törőcsik Mari, sértő viselkedése még ma is fájó emlékként él a kirúgott színésznőben
Borítókép:  Médiaklikk
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Törőcsik Mari több színésztársába is belerúgott azzal, amit tett.

Törőcsik Mari a magyar kulturális élet legtöbbet díjazott művésze volt, akinek nevéhez számtalan filmes és színpadi szerep kötődik. Hazánk egyik valaha élt legkiválóbb színművésze már három éve, hogy elhunyt, de még mindig kiderülnek róla olyan dolgok, amikre talán nem volt a legbüszkébb. A 90-es években például több színésztársával is kegyetlenül elbánt, amikor eltávolította őket a színházból.

Ilyen volt többek között az ország egyik legismertebb és legfoglalkoztatottabb szinkronszínésznője, A mi kis falunk állandó szereplője, Zsurzs Kati, aki maga is azok közé a kirúgott művészek közé tartozik, aki annak idején Törőcsik Mari miatt volt kénytelen otthagyni a társulatát.

Zsurzs Kati a Bóta Caféban mesélte el, hogy amikor Törőcsik Mari és Schwajda György átvették a Thália Színház vezetését, akkor vált szabadúszóvá, és azóta sem volt biztos bevétele a hivatásából, ugyanis a Nemzet Művésze őt is kirúgta.

A mi kis falunk színésznője visszaemlékezett arra a napra, amikor negyedóránként jött le valaki a színház lépcsőjén, hogy őt is kirúgták. Zsurzs Kati szerint nagyon szomorú volt az egész, nem is tudott mit kezdeni a helyzettel. Azon a napon neki is megszűnt a színház azzal a rendszerességgel, ahogy az jelen volt az életében. Bár a pályán maradt, a 30 évvel ezelőtti emlékek még mindig fájó tüskeként vannak benne.

Zsurzs Kati még ma is úgy gondolja, méltatlan körülmények között kellett 16 év után távoznia a Thália Színházból, hiszen Törőcsik Mari és a vezetőség egyetlen előadását sem nézte meg sem neki, sem a többi színésznek, akiket kirúgtak. Azt mondta, nagyon sértette az, hogy még a látszatára sem ügyeltek annak, hogy úgy csináljanak, mint akit érdekelt volna, hogy kicsoda, mit tud, egyszerűen csak közölték vele, hogy itt a vége. Még ma sem tudja feldolgozni azt a méltatlan bánásmódot, amit Törőcsik Mariék azon a napon tanúsítottak a kirúgott művészekkel szemben.

Az eset után a két színésznő egyszer sem keresett alkalmat arra, hogy megbeszéljék a történteket és rendezzék a dolgaikat, most pedig már késő, hiszen sem Törőcsik Mari, sem Schwajda György nem él.

„Másféle színházat akartak csinálni, mi pedig ezt tudomásul vettük. Nem volt mit megbeszélni, hiszen ez az egész nem a haragról szólt, hanem az inkorrekt eljárásról, amivel nem lehet mit kezdeni. A mi pályánkon benne van a pakliban, hogy az embernek nem hosszabbítják meg a szerződését, ezzel nincs is gond. Itt a társulattal szembeni viselkedés volt a probléma”

- mondja az alábbi videóban Zsurzs Kati.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás