promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú évek óta erre készülnek a Balatonnál, lehet hogy idén végre sikerrel járnak és minden megváltozik?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A balatoni közösségek nagyon régóta dolgoznak egy közös célon, lehet hogy idén végre megvalósul.

A balatoni szezon általában júniustól szeptember végéig tart, azonban a legtöbb látogatót a tó július 15 és augusztus 20 között vonza. Azonban a balatoni régió nem titkolt és régóta vágyott célja az, hogy a Balaton ne a nyári kikapcsolódással járjon együtt, hanem egész évben turisták tömegeit vonzza.

Az őszi Balaton egészen meseszerű élményeket rejt, erről korábbi cikkünkben már írtunk: ugyanis a legtöbb ember fürdeni jár ide és nem szeretné a forró napsütést és a kellemes vizet sétára, városnézésre, múzeumokra, esetlegleg kirándulásra cserélni.

Pedig a Balatonnál erre is bőven van lehetőségünk: akármelyik nagyobb várost, vagy kisebb falut választjuk, rengeteg érdekes és izgalmas programot találhatunk, ami remek kikapcsolódást nyújt.

Arról nem is beszélve, hogy a pénztárcánk is meg fogja kímélni, ha ezt az időszakot választjuk Balatonozni. Rengeteg szállás ilyenkor kedvezményes lehetőségeket kínál, mivel nekik is érdekük, hogy a szolgáltatásaikat ne csak az év negyedében vegyék igénybe.

Több hotel is rendelkezik saját welness részleggel, melynek fontos része a melegvizes medence és a jacuzzi, amelyek sokkal élvezhetőbbek a téli hidegben, mint a nyári kánikulában.

Az egyik csodálatos választás ha szeretnénk belevetni magunkat a téli Balaton felfedezésébe, az az egyik legszebb gyöngyszeme: Balatonfüred. A Tagore sétány télen is gyönyörű, a hatalmas fagyott tó látványa és a messziben magasodó havas dombok, fák pedig földöntúli nyugalommal töltenek el.

Az éttermek és a boltok ugyanúgy nyitva vannak, hiszen (és ezt sokan hajlamosak elfelejteni), ezekben a városokban életvitelszerűen élnek emberek, tehát a szolgáltatási szektor nem áll le a nyár végén, minden ugyanúgy elérhető, mint a főszezonban.

Évek óta készítenek kampányfilmeket annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a tájban rejlő egész éves csodákra és bár némi javulás elindult az ügyben, azonban bőven lenne még kapacitása a helyeknek több ember befogadására: hátha idén ér célt a nemes kezdeményezés és sokan esélyt adnak a Balaton új, eddig ismeretlen arcának felfedezésére is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás